Μην αγνοείτε την παχυσαρκία στα παιδία!


Ο ρόλος των γονέων στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι ουσιαστικός, κι όμως μια νέα μελέτη αναφέρει ότι οι γονείς συχνά αγνοούν...ότι τα παιδιά τους είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

 Οι ερευνητές μελέτησαν τους γονείς 277 παιδιών και είδαν ότι μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 25% είχε συνειδητοποιήσει την παχυσαρκία στα παιδιά του.

 Η έκθεση έρχεται σε μία εποχή που τα ποσοστά παχυσαρκίας των παιδιών έχουν φτάσει στα ύψη. Μεταξύ των νεαρών ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών, η παχυσαρκία σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 1989 και 1998 από 5% σε 9%, σύμφωνα με τους αριθμούς της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 6 έως 15 ετών, τα ποσοστά παχυσαρκίας τριπλασίασαν από 5% σε 16% μεταξύ 1990 και 2001.

 Η μελέτη βρήκε συνολικά ότι το 19% των παιδιών, 52% των μητέρων και 72% των πατέρων ήταν είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι.

 Έγγραφο που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη Λευκή Βίβλο δημόσιας υγείας, πρότεινε μια σειρά μέτρων για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος κωδικοποίησης για τα τρόφιμα και της απαγόρευσης διαφήμισης σνακς-φαστ φουντ πριν από τις 9 το βράδυ.

 Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας πλήττει καίρια και την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, αφού οι τελευταίες μελέτες του αυστραλιανού οργανισμού κατά της παχυσαρκίας βρήκαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα παιδιά με ελληνική καταγωγή, ιδιαίτερα στις ηλικίες 7 έως 15 ετών.

 Οι μελέτες απέδειξαν ότι το 23% των κοριτσιών είναι υπέρβαρα και πρόσθετα 22,5% παχύσαρκα, τα δε αγόρια είναι κατά 21% υπέρβαρα και πρόσθετα 24% από αυτά είναι παχύσαρκα.

 Λόγω και των στοιχείων αυτών, η Αυστραλό - Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα με θέμα "Η Αυστραλοελληνική Παροικία Ενάντια στην Παιδική Παχυσαρκία" στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του οργανισμού.

health.eportal.g

1 σχόλιο :

  1. Ένα βραβείο με πολύ αγάπη απο μας για σας και για τα παιδιά όλου του κόσμου!

    Αλεξάνδρα "Γλυκό από σπίτι"
    http://www.glykoapospiti.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή