Κίνα: Νέο σκάνδαλο με επιμολυσμένο με μελαμίνη γάλα. (ΒΙΝΤΕΟ)




Τρεις παρτίδες γαλακτοκομικών προϊόντων απέσυραν οι Αρχές στη Νοτιοδυτική Κίνα από τα ράφια των supermarket, επειδή αυτά περιείχαν μελαμίνη -την ουσία που το 2008 είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι παιδιών και παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλεια των κινεζικών προϊόντων.

Μάλιστα, η υγειονομική υπηρεσία στην επαρχία Γκουιζού διέταξε τη διακοπή των πωλήσεων γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάζουν τρεις συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες.





Στα προϊόντα εντοπίστηκε μελαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πέτρα στα νεφρά και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών, λιπάσματος, ακόμη και τσιμέντου.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα αζώτου, γεγονός που επιτρέπει τα επίπεδα της πρωτεΐνης να εμφανίζονται υψηλότερα όταν η τοξική αυτή ουσία προστίθεται στο γάλα ή σε ζωοτροφές.

Τον Νοέμβριο, η Κίνα προχώρησε στην εκτέλεση δύο ανθρώπων, που κρίθηκαν ένοχοι για τον ρόλο τους στο διατροφικό σκάνδαλο με το επιμολυσμένο με μελαμίνη γάλα, εξαιτίας του οποίου πέθαναν τουλάχιστον έξι παιδιά.

Επίσης, περίπου 300.000 παιδιά αρρώστησαν το 2008 μετά από κατανάλωση του συγκεκριμένου τύπου γάλακτος, το οποίο σκοπίμως είχε αναμειχθεί με μελαμίνη και διατίθετο κυρίως από τη εταιρεία Sanlu Group, που στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση.

zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου