Τροχονόμος στο σπίτι σας...


Για να μην κάνετε τον τροχονόμο στο σπίτι σας θα πρέπει να ορίσετε τον νέο «σπιτικό» ΚΟΚ…
Πάρτε την σφυρίχτρα στα χέρια σας και ξεκινήστε να κόβετε κλήσεις… στα ανυπάκουα μωράκια σας.

Αρχικά, προετοιμάστε το περιβάλλον του σπιτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει στο μωρό σας ασφάλεια και ελευθερία κινήσεων και να διασφαλίζει σε εσάς περισσότερη ηρεμία και σιγουριά. Αποκλείστε τις σκάλες στο σπίτι με κάποιο ειδικό πάσο ή βάλτε ειδικά κάγκελα που υπάρχουν γι αυτή την περίπτωση.

Πείτε αντίο στα διακοσμητικά bibelo. Απομακρύνετε όλα τα μικροαντικείμενα από τον χώρο. Για μεγάλο διάστημα ίσως τα μόνα διακοσμητικά στο σπίτι να είναι τα παιχνίδια του μωρού.
Ακόμη ξεχάστε για λίγο καιρό το φωτιστικό που σας έκανε δώρο η πεθεράς στο γάμο. Έχετε τώρα δικαιολογία για να «διώξετε» εκείνο το φωτιστικό ή διακοσμητικό δαπέδου.

Αν έχετε την δυνατότητα εξασφαλίστε περισσότερο ελεύθερο χώρο κάνοντας στην άκρη τα έπιπλα στα δωμάτια που κινείται κυρίως.
Καθαρίστε τα χαμηλά ράφια από τυχόν βιβλία.

Διώξτε και τα οικολογικά σας αισθήματα. Φυτά αποκλείονται.
Η τηλεόραση και το βίντεο πρέπει να είναι σε ασφαλή θέση γιατί είναι εύκολο να τα τουμπάρει… Πάει η lcd tft plasma που στόλιζε το σαλόνι σας σαν έργο τέχνης.
Μην χρησιμοποιείτε τραπεζομάντιλο. Μπορεί να το τραβήξει και να του έρθουν όλα στο κεφάλι.
Μην ξεχνάτε την σιδερώστρα και κατά προτίμηση μην σιδερώνετε στον ίδιο χώρο με το μωρό.

Ασφαλίστε τα ντουλάπια της κουζίνας με ειδικά κλιπς ή με ένα χοντρό λαστιχάκι.
Η κουζίνα είναι γεμάτη από απορρυπαντικά και επικίνδυνα σκεύη. Αφού το μωράκι σας μπουσούλησε σύντομα θα επιχειρήσει να σηκωθεί και όρθιο. Έτσι τώρα θα φτάνει ένα σωρό πράγματα…
Βάλτε προστατευτικά στις πρίζες.

Φροντίστε ώστε να μην έχει πρόσβαση στην τουαλέτα. Συγκεκριμένα κρύψτε το κλειδί. Πολλά μωράκια έχουν κλειδωθεί στο μπάνιο…
Αν τα τζάμια της μπαλκονόπορτας δεν είναι ασφαλή βάλτε το ειδικό φιλμ που κυκλοφορεί στην αγορά το οποίο σε περίπτωση που σπάσουν δεν τους επιτρέπει να θρυμματιστούν…

Σκεφτείτε πως το μωρό δεν γνωρίζει τι είναι επικίνδυνο και τι όχι. Για να το μάθει χρειάζεται εκπαίδευση…καμιά «ποινή» δεν έχει νόημα για το βρέφος γιατί δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό.
Καλό για το μωρό είναι να είναι χορτάτο καθαρό και να το αγαπούν… Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη σφυρίχτρα, «φανταστικέ τροχονόμε!»

Πηγή: Ζούγκλα

Δημοσίευση σχολίου