1.25.2010

Κάθε μέρα παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά.


Σοκ προκαλούν τα πορίσματα έρευνας μιας φιλανθρωπικής βρετανικής οργάνωσης για την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών. Μέσα στο 2009, κατεγράφησαν περισσότερα από 21.000 αδικήματα που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, δηλαδή κατά μέσον όρο 60 την ημέρα!

Η National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) τόνισε ότι η πραγματική εικόνα είναι ακόμα χειρότερη. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουν 43 αστυνομικά τμήματα σε Αγγλία και Ουαλία, στο διάστημα 2008 - 2009 κατεγράφησαν 21.618 αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (κάτω των 18 ετών), συμπεριλαμβανομένων βιασμών και αιμομιξιών.

Τα κορίτσια που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι εξαπλάσια από τα αγόρια, ενώ το ένα στα δέκα είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πολλά παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε μέρα», δήλωσε ο διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης της NSPCC.

Το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πέρυσι κατεγράφησαν 51.488 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο σύμφωνα με την NSPCC τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύπτουν πόσα από τα θύματα είναι παιδιά.

Zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena