67χρονος τυφλός ασελγούσε σε ανήλικα!


Εδώ και καιρό στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια κυκλοφορούσε η φήμη ότι ένας «παππούς» πήγαινε με ένα 15χρονο και έψαχνε για αγοράκια για να ξεσπάσει πάνω τους τις διαστροφές του. Ετσι, οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας κατάφεραν τελικά προχθές το βράδυ να τον συλλάβουν και να βάλουν για άλλη μια φορά τέλος στη δράση του 67χρονου άνδρα. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο «Βασίλης ο τυφλός», όπως τον ήξεραν οι ανήλικοι της περιοχής, αλλά και εκείνοι της Κυψέλης όπου βρισκόταν το σπίτι του, ήταν γνωστός στους αξιωματικούς του συγκεκριμένου τμήματος. Πρώτη φορά είχε πιαστεί το 1973 για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και η επόμενη σύλληψή του για το ίδιο αδίκημα ήταν το 1990, με συνέπεια να μείνει για χρόνια στη φυλακή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σύλληψή του ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής όταν ο 15χρονος που συνόδευε συνήθως στην πλατεία τον 67χρονο κατήγγειλε ότι τον χτύπησε με μια καρέκλα στο στήθος για να τον διώξει από το σπίτι του. Με τη βοήθειά του λίγο αργότερα εντοπίστηκε το ισόγειο διαμέρισμα του ηλικιωμένου το οποίο και άρχισαν να παρακολουθούν. Οπως διαπίστωσαν ώς τη σύλληψή του, το βράδυ του Σαββάτου, σε αυτό εισέρχονταν ανά διαστήματα ανήλικοι, οι οποίοι μετά από σύντομη παραμονή τους αποχωρούσαν. Οι αστυνομικοί μετά την αναχώρησή τους σταματούσαν τους ανήλικους και τους ρωτούσαν τι γινόταν εκεί μέσα. Ρώτησαν συνολικά οκτώ παιδιά, ηλικίας το μικρότερο 12 και το μεγαλύτερο 16 χρόνων.

Οπως κατήγγειλαν οι περισσότεροι ανήλικοι, πήγαιναν στο σπίτι του ανά ομάδες των δύο ή των τριών ατόμων και εκεί αρχικά τους εξανάγκαζε να παρακολουθούν ταινίες άσεμνου περιεχομένου. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τον ερεθισμό τους τις περισσότερες φορές τους θώπευε σε ερωτογόνα σημεία και κάποιους από αυτούς τους αυνάνιζε. Προκειμένου μάλιστα να εξασφαλίζει τη σιωπή τους δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που έδινε στους ανήλικους μικροποσά τα οποία κυμαίνονταν από 5 ώς 10 ευρώ. Παράλληλα, ο 15χρονος, που έκανε την αρχική καταγγελία, αποκάλυψε ότι ο 67χρονος τον προέτρεπε να πηγαίνει στην κοντινή πλατεία ώστε να «ψαρεύει» για λογαριασμό του και άλλα ανήλικα.

Μετά απ’ όλα αυτά ακολούθησε η σύλληψή του και η έφοδος στο σπίτι του όπου και βρέθηκαν περίπου τριάντα DVD και βιντεοταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Κατά την εξέτασή του ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι ο 15χρονος τον βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, ότι το γνώριζαν αυτό και οι γονείς του και ότι γι’ αυτό έδινε χρήματα στον ίδιο και σε όσους έρχονταν να τον βοηθήσουν. Οσο για το πορνογραφικό υλικό, υποστήριξε ότι το «κατέβασαν» τα παιδιά από το Διαδίκτυο. Εις βάρος του πάντως οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και χθες τον οδήγησαν στην Εισαγγελία.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ
espressonews.gr

Δημοσίευση σχολίου