Η καθυστέρηση της εγκυμοσύνης δημιουργεί προβλήματα.


Σύμφωνα με τους Φιλανδούς επιστήμονες, οι γυναίκες που αργούν να εγκυμονήσουν θα έχουν μεγαλύτερες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και περισσότερα προβλήματα στον τοκετό και στο βρέφος, όσο περνά η ηλικία σύλληψης.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, το 85% των γυναικών κάτω των 35 ετών θα συλλάβει μετά από ένα χρόνο προσπάθεια, ενώ οι γυναίκες άνω των 35 θα συλλάβουν σε ποσοστό κάτω του μισού (40%). Οι γυναίκες αυτές που καθυστερούν στη σύλληψη και κάνουν έντονη προσπάθεια για αυτήν έχουν την τάση να έχουν μεγαλύτερο βάρος, να πίνουν περισσότερο αλκοόλ και να καπνίζουν.

Οι μισές από τις γυναίκες της μελέτης αυτής που κατέβαλλαν δύο χρόνια προσπάθειας για σύλληψη, συγκριτικά με τις γυναίκες που έμεναν έγκυες σε λιγότερο από έναν χρόνο, παρουσίαζαν τουλάχιστον μια αυτόματη αποβολή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Στο 64 % των γυναικών αυτής της κατηγόριας υπήρχε πιθανότητα πρόωρου τοκετού και γέννησης εμβρύων με προβλήματα υγείας. Το δείγμα που μελετήθηκε δεν ήταν γυναίκες που δοκίμασαν τεχνητή γονιμοποίηση, αλλά αυτές που συνέλαβαν με φυσικό τρόπο.

Οι ερευνητές προχώρησαν και στο συμπέρασμα πως σε γυναίκες που παρουσιάζουν προβλήματα μετά από εξωσωματική, ο παράγοντας κίνδυνου που πρέπει να εξετάζεται είναι ο χρόνος προσπάθειας της γυναίκας πριν από τη σύλληψη ακόμα και με αυτή τη μέθοδο.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Reuters Health)
Zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου