1.05.2010

Πώς έκανε εξωσωματική με 8 έμβρυα σε μητέρα 6 παιδιών;

Πώς έκανε εξωσωματική με 8 έμβρυα σε μητέρα 6 παιδιών;


Την κατηγορία της «αμέλειας» αντιμετωπίζει ο γιατρός που βοήθησε τη Νάντια Σουλεμάν, την μητέρα που έφερε στον κόσμο τα οκτάδυμα, στο Los Angeles.

O γιατρός ενδέχεται να χάσει και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, ύστερα από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η διευθύντρια του συλλόγου, Μπάρμπαρα Τζόνστον.

Η Μπάρμπαρα Τζόνστον κατηγορεί τον Μάικλ Καμράβα, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης ότι ενήργησε «πέραν των ορίων της λογικής» όταν βοήθησε την άνεργη, ανύπαντρη και ήδη μητέρα έξι παιδιών Σουλεμάν να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση.

Η 34χρονη Σουλεμάν γέννησε οκτάδυμα στις 26 Ιανουαρίου 2009.

Πολλοί ειδικοί είχαν επικρίνει τότε την κλινική του Καμράβα για την πρακτική που ακολουθεί. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), στις γυναίκες στην ηλικία της Σουλεμάν δεν θα πρέπει να εμφυτεύονται περισσότερα από δύο έμβρυα.

Τα οκτάδυμα γεννήθηκαν εννιάμισι εβδομάδες νωρίτερα από το κανονικό.

Η Τζόνστον αμφισβητεί τις μεθόδους του Καμράβα που δεν ακολουθήσε τις συστάσεις της ASRM και επιπλέον τον κατηγορεί ότι δεν κατεύθυνε την πελάτισσά του προς κάποιον ειδικό στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ο Καμράβα διαγράφηκε από την ASRM τον Σεπτέμβριο, όμως μπορεί ακόμη να ασκεί το επάγγελμά του.
Zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena