Η ώρα της δικαιοσύνης για το παιδί τους


Η πολυπόθητη ώρα της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του παιδιού τους έφτασε επιτέλους για την οικογένεια Ζαμίτ. Υστερα από περίπου ενάμιση χρόνο πόνου, θλίψης και αγωνίας, την Τετάρτη θα ζωντανέψουν στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης οι φρικιαστικές μνήμες του άγριου φονικού του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ που στις 28 Ιουλίου του 2008 χτυπήθηκε ανελέητα από «μπράβους», ενώ βρισκόταν έξω από μπαρ της Μυκόνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο Μάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και ακόμη τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν (άμεσα ή έμμεσα) σε όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ που βάφτηκε με αίμα η πρώτη και τελευταία νύχτα διασκέδασης του 20χρονου Ντουζόν στο Νησί των Ανέμων.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου θα βρεθούν και οι γονείς του 20χρονου, ο Ολιβερ και η Ρόζμαρι Ζαμίτ, καθώς και ο Κώστας Γρίμπιλας, στα στήθη του οποίου χτυπά η καρδιά του αδικοχαμένου Ντουζόν. Ο θάνατος του νεαρού Αυστραλού είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Οι τραγικοί γονείς του ζητούσαν δικαιοσύνη για το χαμό του παιδιού τους, ενώ μέσα στο σπαραγμό εκείνης της στιγμής είχαν το κουράγιο και την ανθρωπιά να δωρίσουν τα όργανά του προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

«Την Τετάρτη ξεκινά η δίκη στη Μυτιλήνη και θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί, μαζί με τους γονείς του. Είναι χρέος μου. Θέλω να είμαι κοντά τους στον αγώνα που θα δώσουν» μας είπε ο Κώστας Γρίμπιλας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παντρεύτηκε στην Αυστραλία την αγαπημένη του Πόπη, με κουμπάρους τους γονείς του Ντουζόν. «Είναι πλέον η οικογένειά μου. Ο Ζαμίτ ζει μέσα από μένα και νιώθω ότι στο δικαστήριο θα είναι και αυτός παρών προκειμένου να δει τους δολοφόνους που του αφαίρεσαν την  ζωή και του στέρησαν τα όνειρα να πληρώνουν».

Αλλωστε, όπως λέει ο ίδιος, «οι γονείς του περίμεναν τόσον καιρό αυτή την ημέρα. Το μόνο που θέλουν είναι να δικαιωθεί ο Ντουζόν. Αγαπούν την Ελλάδα και τους Ελληνες, και τώρα ακόμα περισσότερο, καθώς, όπως λένε, το παιδί τους θα ζει για πάντα στην Ελλάδα».

Ο 20χρονος Αυστραλός είχε φτάσει στις 28 Ιουλίου με την παρέα του στη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές. Το βράδυ όμως της ίδιας ημέρας, όταν οι νεαροί Αυστραλοί βρίσκονταν στο δρόμο, έξω από το μπαρ «Τροπικάνα», ο Μάριος Αντωνόπουλος φέρεται να τους χτύπησε επανειλημμένα με το κλομπ στο κεφάλι. Ο νεαρός Αυστραλός έχασε τις αισθήσεις του, καθώς μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Στη συνέχεια, κλινικά νεκρός, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στο «Ερρίκος Ντυνάν», και άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Αυγούστου του 2008.

Espressonews.gr 

Δημοσίευση σχολίου