1.30.2010

Μωρό γεννήθηκε χωρίς μάτια!

Ένα μωρό στη Φλόριντα γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που λέγεται anopthalmia. Η μικρή Brielle Garrison πάσχει από anopthalmia, η οποία είναι μια διαταραχή που οδηγεί στην απουσία των οφθαλμικών ιστών και συνήθως αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο γιατρός Manny Alvarez, και Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Hackensack University Medical Center στο New Jersey, είπε ότι έχει δει πολλά μωρά με οφθαλμική ανωμαλία.

"Η κατάσταση συνήθως μπορεί να διαγνωστεί με υπερήχους – περίπου στις 18 εβδομάδες. Η κατάσταση μπορεί να συσχετιστεί με άλλες συγγενείς ανωμαλίες,μεταξύ άλλων μη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου".

Πιθανές αιτίες της ανοφθαλμία μπορεί να προέρχονται από γενετικές μεταλλάξεις και ανωμαλίες των χρωμοσωμάτων, περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση σε ακτίνες Χ, χημικά, φάρμακα ή ιούς μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Η Lori Garrison, γιαγιά της μικρής Brielle, δήλωσε ότι αυτό ήταν απίστευτα σκληρό για την οικογένειά της.

Η Brielle έχει μακρύ δρόμο μπροστά της ,θα πρέπει να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι ώστε το πρόσωπό της να μην παραμορφωθεί εξαιτίας του προβλήματος.


Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena