Όχι στις δουλειές του σπιτιού αν είστε έγκυος!

Μπορεί μέχρι τώρα να ήταν μια δικαιολογία χωρίς επιστημονικό λόγο όμως τώρα έρχεται και η επιβεβαίωση. 
Αν είστε έγκυος, τότε έχετε έναν σημαντικό επιστημονικό λόγο για να μην κάνετε καμία δουλειά στο σπίτι. Όλλανδοί ερευνητές αναφέρουν ότι το νοικοκυριό μπορεί να βλάψει το μωρό σας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου Εράσμους στο Ρότερνταμ, οι βαρετές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις που συνδέονται με δουλειές του σπιτιού, όπως το πλύσιμο των πιάτων ή το σιδέρωμα, αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης γέννας.
Το εύρημα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Ρerinatal Εpidemiology» προέκυψε μετά από μελέτη σε 12.000
νέες μητέρες. Οι ερευνητές είδαν ότι οι έγκυοι που ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού είχαν αυξημένες ως και κατά 25% πιθανότητες να γεννήσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το φυσιολογικό.
Αν και δεν είναι σαφές για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι βαρετές και επαναλαμβανόμενες δουλειές του σπιτιού αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στις γυναίκες, γεγονός που οδηγεί σε πρόωρη γέννα.
Πάντως από την ίδια μελέτη προέκυψε ότι η άσκηση, ακόμη και η έντονη όπως το τρέξιμο, κάνει καλό τόσο στη μητέρα όσο και στο έμβρυο που κυοφορεί.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=29088&catid=5

3 σχόλια :

  1. ένα βραβείο από εμένα για εσένα για το αξιόλογο blog σου έλα να το πάρεις στο:
    http://www.tallamarh.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ.ΘΕΛΕΙ ΥπΟΜΟΝΗ,ΑΓΑΠΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ-ΟΠΙΣΘΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΠΡΟΣΩΠΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.(ΑΣΧΕΤΟ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ "ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ" ΜΑΖΙ ΣΟΥ Ν.)ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ.ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ.(ΧΘΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΛΙΓΟ πληγωθηκα).αυτα.φιλια.y....y....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙ Ν ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.Y....Y....

    ΑπάντησηΔιαγραφή