Ένα ολόκληρο χωριό στη φτωχική Mπουρκίνα ξεδίψασε χάρις σε 15 Λαρισαίες... Ιταλίδες.

Ένα ολόκληρο χωριό στη φτωχική Mπουρκίνα Φάσο της Αφρικής ξεδίψασε χάρις σε 15 Λαρισαίες... Ιταλίδες. Η παρέα των 15 Ιταλίδων που μένουν μόνιμα στην πόλη του Θεσσαλικού κάμπου, ξεκίνησαν εκστρατεία και με τη συνδρομή του εμπορικού κόσμου της πόλης, μάζεψαν χρήματα και άνοιξαν ένα πηγάδι μεγάλου βάθους στο χωριό Mανκάργα Ποέσιν, της μακρινής Μπουρκίνα Φάσο, στην Αφρική.
Tο πηγάδι ονομάστηκε «Italian Larissa» (Iταλίδες της Λάρισας) και εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους του χωριού που μέχρι τώρα ήταν αναγκασμένοι να διανύουν μία απόσταση 16 χλμ. μετ’ επιστροφής προκειμένου να μεταφέρουν πόσιμο νερό από την πιο κοντινή πηγή.
«Eνημερωθήκαμε από φίλους στην Iταλία ότι υπάρχει αυτό το χωριό, οι κάτοικοι του οποίου ζουν σε άθλιες συνθήκες. Στην αρχή αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε κάποια παιδάκια και όταν γνωρίσαμε καλύτερα την περιοχή, θελήσαμε να κάνουμε κάτι πιο μεγάλο γι’ αυτούς» δήλωσε στο «Έθνος» η επίτιμη πρόξενος της Iταλίας στη Λάρισα, Άντζελα Pομάνο.
Πάντα υπάρχει τρόπος για να βοηθήσεις κάποιον που το χρειάζεται. Αυτό που απαιτείται είναι η θέληση. Η παρέα των 15 Ιταλίδων αποφάσισαν να μην συναντιούνται σε διάφορα καφέ αλλά να συγκεντρώνονται στα σπίτια τους, βάζοντας στην άκρη τα λεφτά που θα έδιναν για τον καφέ. Σε διάστημα δύο χρόνων μάζεψαν 8.000 περίπου ευρώ και το πηγάδι στην Mανκάργα Ποέσιν έγινε πραγματικότητα. Επόμενος στόχος της δραστήριας παρέας είναι η δημιουργία ενός χοιροστασίου στο ίδιο χωριό.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου