Reality με 10χρονα παιδιά! Έλεος πια!



Η κατηφόρα στα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχει τελειωμό. Στο βωμό της τηλεθέασης βρίσκουν τις πιο απίθανες ιδέες για εκπομπές και το χειρότερο, βρίσκουν και ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτές.
Ευτυχώς δεν μιλάμε για την Ελλάδα.  Ακόμη δηλαδή, γιατί αν τα ελληνικά κανάλια ακολουθήσουν τα ξένα παραδείγματα, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη κατάντια.

Στη Βρετανία έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από την απόφαση του Καναλιού 4 να προβάλει ένα reality με ετοιμοθάνατους που θέλουν να… μουμιοποιηθούν! Ναι, ναι πολύ καλά διαβάσατε, η νέα τρέλα είναι άκρως μακάβρια. Οι ειδικοί της εταιρείας που έχει αναλάβει την παραγωγή του reality, συνεργάζονται με ειδικούς επιστήμονες στη Βόρεια Αγγλία που υποστηρίζουν ότι έχουν βρει τα μυστικά της τέλειας μουμιοποίησης που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι.  Και σαν να μην έφτανε αυτό,  το κανάλι σκέφτεται να εκθέσει  το μουμιοποιημένο σώμα του… νικητή σε μουσείο. Έτσι για «εκπαιδευτικούς λόγους».

Αυτή η πρωτάκουστη ιδέα δεν είναι η μοναδική που έχουν τα σαΐνια του Καναλιού 4. Εκτός από ετοιμοθάνατους, ψάχνουν και ακρωτηριασμένους βετεράνους που πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ για να μπουν στο σπίτι του Big Brotherστην τελευταία σαιζόν της προβολής του.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Hollywood, ολόκληρος Steven Spielberg σχεδιάζει να σκηνοθετήσει μια νέα σειρά με έντονα στοιχεία reality που θα γυρίζεται σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ.  Αντικείμενο της σειράς, η συμβίωση μέσα στο νοσοκομείο Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκαλέσουν νέο μεσανατολικό ζήτημα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το reality «Boys and Girls alone» που προβάλλονταν στη Βρετανία και είχε προκαλέσει σάλο, αφού είχαν κλείσει σ’ ένα σπίτι δεκάχρονα παιδιά και παρακολουθούσαν κάθε λεπτό της ζωής τους.

star.gr


Δημοσίευση σχολίου