1.04.2010

Κάνει καλό στα μωρά το κλάμα πριν τον ύπνο;Είναι ασφαλές να κλάψει το μωρό πριν κοιμηθεί;". Οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων για το ερώτημα φαίνεται να διίστανται.

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα με την έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Murdoch Children's Research Centre στη Μελβούρνη και σύμφωνα με την οποία, «είναι ακίνδυνο να αφήνει κανείς το άνω των έξι μηνών μωρό να κλαίει μέχρι και 20 λεπτά πριν κοιμηθεί. Μάλιστα, του εξασφαλίζει και καλύτερο ύπνο. Φυσικά κάθε δύο με τρία λεπτά πηγαίνετε κοντά του και ελέγχετε αν είναι καλά. Η ιδέα είναι να μάθετε στο μωρό σας να κοιμάται μόνο του, χωρίς κούνημα στα χέρια ή μπιμπερό».
Με την εν λόγω μέθοδο, δεν συμφωνούν πολλοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και η Πίνκι Μακ Κέι, ειδήμων στο θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει ότι "μπορεί πράγματι κλαίγοντας να κοιμηθεί το μωρό. Όμως, το "αντάλλαγμα" θα είναι ένα νευρικό μωρό, που θα φοβάται να μείνει μόνο του και ακόμη χειρότερα, δεν θα μας εμπιστεύεται".
Επίσης, το Australian Association for Infant Mental Health, υποστηρίζει ότι "κλάμα πριν από τον ύπνο, δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μωρά για την ψυχική τους υγεία".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena