Η κλασική μουσική συμβάλλει στην ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών!


Στην ταχύτερη ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών φαίνεται πως συμβάλλει η κλασική μουσική και συγκεκριμένα οι μελωδίες του Μότσαρτ. Σε έρευνα του Tel Aviv Medical Center, στην οποία συμμετείχαν είκοσι μωρά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι όσα άκουγαν τριάντα λεπτά την ημέρα για δύο συνεχείς ημέρες έργα του Μότσαρτ ήταν πιο ήρεμα και κατανάλωναν λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τα μωρά που δεν άκουγαν καθόλου μουσική.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν η κατανάλωση ενέργειας των βρεφών μειώνεται, δεν χρειάζονται εξίσου πολλές θερμίδες για να αναπτυχθούν, επομένως μπορούν να κερδίσουν βάρος και να δυναμώσουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα. «Δεν είναι ξεκάθαρο πώς τα επηρεάζει η μουσική, αλλά σίγουρα τα κάνει πιο ήρεμα και λιγότερο ευερέθιστα» δήλωσε ο ερευνητής Ντρορ Μάντελ, ο οποίος επισήμανε ότι παρά το γεγονός πως το εύρος του δείγματος ήταν σχετικά μικρό, τα αποτελέσματα παραμένουν σημαντικά από στατιστικής πλευράς.

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει άλλωστε ότι η μουσική μειώνει το στρες, ρίχνει τους καρδιακούς παλμούς και αυξάνει τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα των μωρών. Ο κορεσμός του οξυγόνου είναι μέτρο σύγκρισης της ποσότητας οξυγόνου που μεταφέρεται στο αίμα σε σχέση με τη μέγιστη ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να μεταφέρει το αίμα.

  Espressonews.gr

Δημοσίευση σχολίου