Σφάλματα καταγγέλλει η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου!


Σφάλματα στη μέχρι τώρα διαδικασία που εμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας, καταγγέλλει η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, μία εβδομάδα πριν τη δίκη των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του παιδιού της.

Με αναφορά της η κ. Τσαλικιάν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μιλά για κενά και παραλείψεις στην κύρια ανάκριση και υποστηρίζει ότι είναι νομικά εσφαλμένα τα παραπεμπτικά βουλεύματα με τα οποία παραπέμπονται σε δίκη οι δύο ειδικοί φρουροί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ενώ, όπως επισημαίνει, υπήρχε άμεσος δόλος στην ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, αναφέρει ότι τόσο η ανάκριση όσο και οι δικαστές των συμβουλίων δεν εξέτασαν διόλου το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί εκτός από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του φίλου και συμμαθητή του Αλέξη, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Ε. Κορκονέας πυροβόλησε προς το μέρος του.

Η μητέρα του 15χρονου, η οποία απέστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, επισημαίνει επίσης στην αναφορά της πως δημιουργεί ερωτήματα ο τόπος διεξαγωγής της δίκης στην Άμφισσα, καθώς, όπως σημειώνει α) ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής Ευβοίας υπέδειξε ως τον πιο κατάλληλο τόπο διεξαγωγής της, τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, β) η σύνθεση του δικαστηρίου είναι πρακτικά γνωστή, λόγω του μικρού αριθμού δικαστών που υπηρετούν εκεί, ενώ γ) η μεγάλη απόσταση δημιουργεί προβλήματα στην προσέλευση των μαρτύρων, στην πλειοψηφία τους μαθητές.

Zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου