1.05.2010

Ανέστειλε τις δρατηριοτητές του στη Σομαλία το WFP.

Tις εργασίες του στο μεγαλύτερο τμήμα της νότιας Σομαλίας ανέστειλε to Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα(WFP) εξαιτίας απειλών σε βάρος του προσωπικού του και των απαράδεκτων αιτημάτων των ανταρτών αλ Σαμπάαμπ που ελέγχουν την περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του WFP.
«Οι απαράδεκτοι όροι και τα αιτήματα από τις ένοπλες ομάδες έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις προσπάθειες που καταβάλλει το WFP να προσεγγίσει τα περισσότερο ευπαθή άτομα στην νότια Σομαλία. Παρά την αναστολή των εργασιών, το WFP παραμένει ενεργό στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Σομαλίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μογκαντίσου», ανέφερε προς το πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος Πήτερ Σμέρντον. Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι ουσιαστικά αδύνατο να φθάσει βοήθεια σε περίπου ένα εκατομμύριο γυναίκες,παιδιά και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Περίπου τα τρία τέταρτα από τα 3,76 εκατομμύρια Σομαλούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη κεντρική και νότια Σομαλία. Οι περισσότερες από τις περιοχές αυτές ελέγχονται από την ανταρτική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ,που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι είναι παρακλάδι της Αλ Κάϊντα στην Σομαλία.
Από τις συγκρούσεις στη Σομαλία έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 19.000 άμαχοι από την αρχή του 2007 ενώ περίπου 1,5 εκατομμύριο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Εν μέσω του χάους που επικρατεί, δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας υποστηρίζουν ότι έχει γίνει η αφρικανική χώρα καταφύγιο για ενόπλους ισλαμιστές που καταστρώνουν επιθέσεις τόσο στην περιοχή όσο και έξω από αυτή.
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena