1.04.2010

Εκμετάλλευση των ζώων στο όνομα των παιδιών

Εκμετάλλευση των ζώων στο όνομα των παιδιών


Την εκμετάλλευση, που υφίστανται τα ζώα κατά τις ημέρες των εορτών στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. «Τα τελευταία χρόνια, οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο, παρουσιάζουν την ευκαιρία για την εκμετάλλευση μικρών αλόγων πόνι και φιδιών από οργανωμένο κύκλωμα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων περιοχών.

Ασυνείδητοι «έμποροι περιφέρουν τα ταλαιπωρημένα άλογα πόνι και τα φίδια όλη την ημέρα, αναγκάζοντάς τα να στέκονται ατέλειωτες ώρες προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να φωτογραφήσουν κυρίως μικρά παιδιά μαζί με τα ζώα και να αποκομίσουν κέρδη από τις φωτογραφίσεις. Τις βραδινές ώρες τα ζώα φορτώνονται μαζικά σε φορτηγά. Στόχος τους είναι η εμπορευματοποίηση της αγάπης των παιδιών για τα ζώα [...]

Οι αρμόδιες Αρχές, δηλαδή η Δημοτική Αστυνομία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδιαφορούν και επιτρέπουν τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητες να διαδραματίζονται κυριολεκτικά κάτω από το βλέμμα τους. Το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν έχουν σχετικές άδειες για να χρησιμοποιούν τα ζώα τους ως «κερδοφόρες μηχανές» δεν απασχολεί την Πολιτεία.

Σε αναφορές από συμπολίτες μας, που υποβλήθηκαν επανειλημμένα στη Δημοτική Αστυνομία και σε υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου αυτοί να λάβουν μέτρα για την πάταξη του παράνομου εμπορίου και κακοποίησης ζώων, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Καταγγέλλουμε το παράνομο εμπόριο με τη χρήση των ζώων αυτών και την παράνομη εκμετάλλευση τους από επιτήδειους. Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να μη συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που προάγουν την βάναυση εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς (Δημοτική Αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Οικονομίας & Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) να εφαρμόσουν τους νόμους της χώρας μας και να πατάξουν τα φαινόμενα αυτά με την κατάσχεση των ζώων και την τιμωρία των υπευθύνων. Η εποχή της Αρκούδας - χορεύτριας έχει εκλείψει από τη χώρα μας. Ας μην οπισθοδρομούμε με πόνι και φίδια – μοντέλα».

Πηγή: lamianews.blogspot.com
Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena