Καλύτερα τα μωρά να τρώνε αργότερα στερεά τροφή


Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο "American Journal of Clinical Nutrition" έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να υποστηρίξει πως όσο πιο καθυστερημένα αρχίσει ένα νήπιο να τρώει στερεά τροφή, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει ως ενήλικας πρόβλημα παχυσαρκίας. Η δανική αυτή έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της ερευνήτριας Κιμ Φλάισερ Μικάελσον του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter.

Οι Δανοί ερευνητές εξέτασαν δείγμα πάνω από 5.000 ανδρών και γυναικών που είχαν γεννηθεί μεταξύ 1959-1961. Διαπιστώθηκε ότι σε ηλικία ενός έτους τα μωρά που οι γονείς τα είχαν θηλάσει περισσότερο και αντίστοιχα είχαν καθυστερήσει την παροχή στερεάς τροφής, είχαν χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας. Βρέθηκε επίσης ότι η ηλικία στην οποία άρχιζε η συμπληρωματική διατροφή με στερεά τροφή είχε επίπτωση στο βάρος του παιδιού όταν ενηλικιωνόταν. Ο κίνδυνος να είναι κανείς υπέρβαρος στα 42 χρόνια του μειώνεται κατά 5% έως 10% για κάθε μήνα που καθυστερεί η χορήγηση στερεάς τροφής στο νήπιο.

Σύμφωνα με την επικεφαλή της έρευνας Δρ. Μικάελσον, είναι ιδανικό για τα νήπια να "γνωρίσουν" την στέρεα τροφή κοντά στους έξι μήνες, όμως επειδή πάντα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική τοποθέτησε ως κατώτατο όριο λήψης στέρεας τροφής τους τέσσερις μήνες.

Zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου