1.02.2010

Κίνα. Πάνω από 5.000 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία!


Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε χιλιάδες άτομα σε μία επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο σε όλη τη διάρκεια του 2009, τόνισαν αξιωματούχοι του καθεστώτος, οι οποίοι υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την καταδίωξη, κάτι που οι επικριτές του θεωρούν ως πρόσχημα για να ενταθεί η λογοκρισία.
Η κινεζική ηγεσία έχει αποδυθεί σε μία πολυδιαφημισμένη εκστρατεία κατά των βρώμικων, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, εικόνων που αναστατώνουν το Διαδίκτυο της χώρας και απειλούν την συναισθηματική υγεία των παιδιών.
Αργά χθες βράδυ, η κινεζική αστυνομία ανακοίνωσε πως η εκστρατεία κατά της παιδικής πορνογραφίας είχε ως αποτέλεσμα 5.394 συλλήψεις και 4.186 έρευνες μέσα στο 2009-τετραπλάσιες σε αριθμό υποθέσεις εν σχέσει με το 2008. Εκείνο που δεν τονίζουν οι αρχές είναι πόσοι από τους 5.394 συλληφθέντες απελευθερώθηκαν αργότερα, ή πόσοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.
Στο ανακοινωθέν του υπουργείου Δημοσίας Ασφάλειας τονίζεται πως η «αστυνομία θα εντείνει τις τιμωρίες για ιντερνετικές επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους νόμους και τους κανονισμούς», ενώ ασκεί προτροπές για την «ενίσχυση της επίβλεψης των πληροφοριών» και για «πιέσεις προς τους προμηθευτές Ιντερνέτ να θέσουν σε εφαρμογή προληπτική τεχνολογία».
madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena