Σοκ! Νοσοκομείο μπερδεψε τα μωρά!

Σοκ! Νοσοκομείο μπερδεψε τα μωρά!


Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Κύπρου η υπόθεση δύο οικογενειών που έλαβαν λάθος μωρά από το Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μάλιστα, η μια από τις οικογένειες κόντεψε να χωρίσει, όταν διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγος δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του μωρού.

Τα μωρά, δύο αγοράκια, γεννήθηκαν πριν από 40 ημέρες, το ένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία και το άλλο σε ιδιωτική κλινική, αλλά κατέληξαν και τα δύο στο Μακάρειο λόγω ίκτερου σοβαρής μορφής.

Μετά από τη νοσηλεία τους στην εντατική και την αποθεραπεία τους, τα δύο βρέφη δόθηκαν πριν από 20 ημέρες στις οικογένειές τους, όπως πίστευαν οι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο. Το λάθος διαπιστώθηκε όταν ένα από τα αγοράκια αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο, όπου διαπιστώθηκε αρρώστια στο αίμα.

Έτσι, χρειάστηκε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και στον υποτιθέμενο πατέρα για το ενδεχόμενο κάποιας κληρονομικής πάθησης, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι μωρό και άνδρας είχαν διαφορετικό τύπο αίματος. Εξέταση DNA κατέδειξε ότι ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας.

Το ζευγάρι έφθασε στα πρόθυρα του χωρισμού, μέχρι που έγινε εξέταση DNA και στη γυναίκα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι ούτε εκείνη ήταν η μητέρα του μωρού.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακαρείου Ανδρέας Χατζηδημητρίου, επιβεβαιώνοντας το λάθος, χαρακτήρισε το θέμα σοβαρό και τραγικό. Είπε ότι από τα πενήντα μωρά που βρίσκονταν κατά την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο, ένα είχε τις περισσότερες πιθανότητες να ήταν το μωρό της οικογένειας.

Τελικά, έγιναν εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα, προκειμένου να αποφασισθεί ποιο από τα μωρά ανήκει σε ποια οικογένεια.

Οι δικηγόροι της μιας από τις οικογένειες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και εξέφρασαν το θυμό και την αγανάκτηση των πελατών τους για το συμβάν.
Zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου