Ασυνείδητοι κακοποιοί εκμεταλλεύονται το Χαμόγελο του Παιδιού

Ασυνείδητοι κακοποιοί εκμεταλλεύονται το Χαμόγελο του Παιδιού


Ασυνείδητοι κακοποιοί εκμεταλλεύονται το πνεύμα αγάπης και φιλανθρωπίας των ημερών και κάνουν χρυσές δουλειές. Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι καταγγελίες για τη δράση αδίστακτων συμμοριών, οι οποίες εκμεταλλευόμενοι το όνομα διάφορων οργανώσεων που επιτελούν κοινωνικό έργο, μοιράζουν κουπόνια για δήθεν εράνους, αλλά και εξαπατούν ηλικιωμένους αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά!

Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι προσποιούμενοι τους καλούς Σαμαρείτες ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες, βάζοντας χέρι στα χρήματα και τις συντάξεις τους.

Η καταγγελία που έφθασε πριν από τρεις ημέρες στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για δύο άντρες, ηλικίας όχι μεγαλύτερης των 35 ετών, οι οποίοι έμπαιναν σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και κρατώντας ένα κουτί και μία αφίσα του συλλόγου μοίραζαν κουπόνια, είναι ένα μόνο από τα πολλά περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέσα σε λίγες ημέρες. Οπως είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ανησυχητικά οι καταγγελίες για τη δράση απατεώνων, οι οποίοι παριστάνοντας ότι κάνουν έρανο μοιράζουν δεξιά κι αριστερά κουπόνια.

Ακόμη πιο σοβαρές είναι οι καταγγελίες από ηλικιωμένους που έπεσαν θύματα απάτης, δίνοντας μέρος από τις οικονομίες τους ή ακόμη και ολόκληρη τη σύνταξή τους για δήθεν κοινωφελείς σκοπούς: «Από έναν παππού "έφαγαν" 600 ευρώ. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Οι συμμορίες αυτές που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία και την προθυμία κάποιων ανθρώπων να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους την έχουν ανάγκη, δρουν σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια πολλά περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Πάτρα, στην Εύβοια, στην Αθήνα κλπ. Η πιο πρόσφατη καταγγελία έγινε τη Δευτέρα και αφορούσε ένα ζευγάρι που την είχε «στήσει» με έναν κουμπαρά έξω από σούπερ μάρκετ στο Χολαργό και ζητούσε τον οβολό των περαστικών. Οι απατεώνες αυτοί ξεγελούν με την εμφάνισή τους, η οποία τις περισσότερες φορές είναι προσεγμένη και δίνει την εντύπωση ανθρώπων υπεράνω υποψίας.

Για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης έχουν ενημερωθεί και διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αλλά και η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωση του ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέστησε προσοχή, τονίζοντας πως οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ή στα γραφεία του και όχι με έρανο.
Espressonews.gr

Δημοσίευση σχολίου