Διακόσμηση για δωμάτιο κοριτσιού


princess

Όπως και στο αγορίστικο δωμάτιο έτσι κι εδώ θα πρέπει η συμμετοχή του παιδιού να είναι οριστική.
Όσο μικρό κι αν είναι να είστε σίγουροι πως θα έχει κάποιες ιδέες για το πώς θέλει το δωμάτιο της, άλλωστε όλο και κάτι θα σας έχει πει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεγαλύτερο παιδί.

Παραδοσιακά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων επιλέγονται από δεσποινίδες μικρής ηλικίας. Υπάρχουν σεταρισμένα ολόκληρα δωμάτια, από ντουλάπες και κρεβάτια, μέχρι την πετσετούλα με τις φιγούρες του Disney. Γενικά αυτοί οι ήρωες είναι κάτι στο οποίο διαρκώς επανερχόμαστε, είναι τόσο αγαπημένοι από την παιδική μας ηλικία που δεν χάνουμε την ευκαιρία να ξαναεφοδιαστούμε με μερικούς από αυτούς. Μια καλή ευκαιρία να αγοράσουμε Disney είναι όταν ξεκινάει η νέα μας φοιτητική ζωή (το τι Disney αγοράζουν οι φοιτήτριες δεν μπορείτε να φανταστείτε). Μετά θα έχουμε ακόμη μία ευκαιρία για Disney όταν κάνουμε το δικό μας παιδί. Οπότε στα πρώτα χρόνια της ζωής του αυτή η διακόσμηση με ήρωες των καρτούνς είναι αναπόφευκτη.
room
in store

Τώρα μεγαλώνοντας, θα θελήσουν απαλά, χαρούμε και φωτεινά χρώματα, ροζ και σωμών η πρώτη επιλογή, αλλά και κάποιοι τόνοι λιλά με κατάλευκο κρεβάτι και έπιπλα. Ταπετσαρίες και μπορντούρες με νεράιδες, ή ζωάκια, όχι όμως γνωστοί ήρωες. Εκεί μέσα βασιλεύει η τάξη και η αρμονία. Είναι τρυφερά αυτά τα χρόνια και όλα τα αντικείμενα του παιδικού δωματίου συμβολίζουν την αγνότητα την οποία δεν θέλουν να εγκαταλείψουν και πολλές κοπέλες διατηρούν τα αντικείμενα της προεφηβικής ηλικίας για όλη τους τη ζωή.
sweet621139

Kατά τη διάρκεια της εφηβείας όμως αυτά μοιάζουν αστεία. Είναι η εποχή της αντίδρασης.Τα χρώματα στους τοίχους γίνονται πιο έντονα, τα σχήματα πιο γεωμετρικά. Τα διακοσμητικά φλερτάρουν με το απαγορευμένο. Γίνονται Emo, ή Gothic και ζητάνε τον ανάλογο διάκοσμο. Ο κόσμος συμβολίζεται από αντικείμενα, σχήματα και χρώματα και τα θέλουν μαζί τους. Ακόμα και graffiti, ή πιο pop. Εδώ οι γονείς δεν έχουν και πολλή λόγο, μόνο θα φροντίσουν για τη σωστή κατανομή των μεγάλων αντικειμένων, όπως κρεβάτι βιβλιοθήκη, γραφείο. Και το κυριότερο μαξιλάρες, παντού μαξιλάρες, στο κρεβάτι, στο πάτωμα. Οι κουρτίνες που προτιμάνε σε αυτή την ηλικία είναι τα string οι μεγαλύτερες κοπέλες αρχίζουν να αναζητάνε χρώματα και σχήματα που συμβολίζουν την εποχή τους. Έρωτας και ρομαντισμός τα κυρίαρχα συναισθήματα.

Δημοσίευση σχολίου