Συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.













Κάποιες διακοσμήσεις όπως στολίδια, γιρλάντες και στεφάνια ίσως να φαίνονται κάπως ακίνδυνα για τα παιδιά μας αλλά θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και σε αυτά.
Τα μικρά παιδιά και ειδικά τα παιδιά που μόλις αρχίζουν να περπατούν συνηθίζουν να βάζουν διάφορα πράγματα στο στόμα τους, ποτέ όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που μπορεί με ασφάλεια να μασήσει και ποια όχι. Μπορούν πολύ εύκολα να δαγκώσουν αντικείμενα μικρά σε μέγεθος. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι κάθε αντικείμενο μικρό σε μέγεθος βρίσκεται μακριά από τα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια.
Πολύ επικίνδυνη μπορεί να αποδειχτεί η ύπαρξη των συρμάτων από τα οποία κρέμονται τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο δέντρο σας. Συνήθως έχουν μορφή αγκίστρου και παρότι δεν έχουν αιχμηρή άκρη μπορεί εύκολα να καρφωθούν σε διάφορα μέρη.
Επίσης επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν τα ίδια τα στολίδια, τα γυάλινα στολίδια μπορούν να σπάσουν πολύ εύκολα και τα κομμάτια τους μπορεί να τραυματίσουν οποιονδήποτε.
Ένας άλλος πιθανός κίνδυνος μπορεί να είναι το πράσινο που χρησιμοποιείτε, όπως το γκυ. Τα κλαδιά του πεύκου συνήθως δεν είναι δηλητηριώδη αλλά οι βελόνες του μπορεί να τραυματίσουν το στόμα.
Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πράγματα με τα οποία θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Θα πρέπει λοιπόν να είστε σε θέση να γνωρίζετε τις δυνατότητες του παιδιού σας και να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας κάθε φορά απασχολείτε με κάτι το οποίο δεν θα αποβεί μοιραίο για την υγεία του.
xmas.pathfinder.gr

Δημοσίευση σχολίου