xeblogarisma: Ας βοηθήσουμε τις φυλακισμένες μητέρες!!!

xeblogarisma: Ας βοηθήσουμε τις φυλακισμένες μητέρες


Γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών. Δύσκολη καθημερινότητα για τις μητέρες που ζουν με τα μωράκια τους στη φυλακή. Η ομάδα του blog xeblogarisma τα τελευταία δύο χρόνια κάνει λιγότερο δύσκολη την καθημερινότητα αυτών των φυλακισμένων μητέρων.
Η ομάδα τους προσφέρει πράγματα αναγκαία: πάνες, μπιμπερό, πιπίλες, σεντόνια, κουβέρτες, σαπούνια, σαμπουάν, παντόφλες, φόρμες, κάλτσες, παιχνίδια για τα παιδιά, τηλεκάρτες, αλλά και βιβλία και μάλιστα ξενόγλωσσα, αφού πολλές από τις κρατούμενες είναι αλλοδαπές.
Σύνθημά τους «Μπλογκάρετε για να ξεμπλογκάρετε» (http://xeblogarisma. blogspot.com).
Μέσα από το γράμμα της, η φυλακισμένη γυναίκα απευθύνεται και σε εκείνους που δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον: «Βγαίνω στη ζητιανιά της Αγάπης, χωρίς ντροπή. Μη με αναγκάζεις να σηκώσω το ρούχο μου και να σου μοστράρω τις πληγές μου. Δεν θα το κάνω. Εδώ που η ελπίδα τού αύριο κολυμπά σε λασπόνερα, ψυχούλες - νήπια μες τα κελιά. Μπορείς να σταματήσεις την αιμορραγία της σιωπής. Ελα, μπορείς».
"Εμείς πιστεύουμε ότι η φυλακή δεν είναι για τιμωρία αλλά για σωφρονισμό και ότι πρέπει να βοηθάμε κάθε συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις. Το μπλογκ μας δεν έχει πολιτικό χρώμα, είμαστε άνθρωποι όλων των ηλικιών, αυτό που μας ενώνει είναι η προσπάθειά μας να βοηθήσουμε βασανισμένες γυναίκες και παιδιά, που τα τελευταία μάλιστα δεν έφταιξαν σε τίποτα", τονίζει η Δέσποινα.
Για να μαζευτούν τα πράγματα για τις κρατούμενες και τα παιδιά τους, οι «ξεμπλόγκερ» έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 6 μπαζάρ.
πηγή: Ελευθεροτυπία
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ

ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΤΗΛ.6977397597

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΘΗΒΑ
 

Δημοσίευση σχολίου