Διακόσμηση για δωμάτιο αγοριού.

safari-boys-room
 Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι μία διασκεδαστική διαδικασία, πρέπει όμως να γίνεται από κοινού και να συμμετέχουν οι γονείς και τα παιδιά. Πριν βγάλετε το πλάνο για το πια μορφή θα δώσετε, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις χρωματικές προτιμήσεις του κατόχου του δωματίου. Πρέπει να του κάνετε να αισθανθεί ότι είναι μέρος της διακόσμησης και το ίδιο νιώθει μεγαλύτερη χαρά όταν συμμετέχουν περισσότεροι στην διαδικασία.
Το αγορίστικο δωμάτιο είναι η χαρά και η απόλαυση του ότι μεταχειρίζεστε και έχετε να κάνετε με έντονα χρώματα. Το φωτεινό κόκκινο, το μπλε και το πράσινο είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα στα αγορίστικα δωμάτια. Αν δεν αρέσουν στο παιδί τα έντονα χρώματα χρησιμοποιήστε τα σε πιο υποτονικές αποχρώσεις. Και τα ουδέτερα είναι ωραία χρώματα, αλλά καταντάνε πολύ βαρετά.
7119_1_baby_boys_room-babyblue1
Θα τις βρείτε σε αυτό το eshop
Την επιλογή του θέματος (στην κουρτίνα, την ταπετσαρία, την μπορντούρα ή την τοιχογραφία) θα καθορίσει πάλι η προτίμηση του νεαρού. Αν και στο χρώμα δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλείσεις μεταξύ αυτό που θέλουν οι γονείς και αυτό που θέλουν τα παιδιά, το θέμα είναι που προκαλεί τις μεγαλύτερες διαφωνίες. Εκμεταλλευτείτε τη φυσική ροπή που έχουν όλα τα παιδιά στο να θέλουν αν δείχνουν μεγαλύτερα. Μπορεί να ονειρευόσασταν να κάνετε ένα δωμάτιο στο παιδί σας με τον Μίκυ, ή με ζωάκια, ή με αερόστατα κι αυτός να θέλει τον Σπάιντερμαν, ή σκέιτμπορντ , τουλάχιστον θα είναι κάτι που θα τον εκφράζει και όταν θα είναι λίγο μεγαλύτερος, γι’ αυτό λέω εκμεταλλευτείτε το.
Αφού έχετε καταλήξει στο θέμα, τώρα πρέπει να αποφασίσετε τι υλικά θα χρησιμοποιήσετε και πως. Τα χρώματα και σε ποιους τοίχους θα μπουν. Την ταπετσαρία, ή την μπορντούρα. Κι αν θέλετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό την τοιχογραφία.
Αν θέλετε να βάλετε ταπετσαρία, αυτό που συνηθίζεται είναι να μπαίνει λίγο κάτω από την μέση του τοίχου μία μπορντούρα, κάτω από την μπορντούρα η ριγέ ταπετσαρία που είναι κομποζαρισμένη με την μπορντούρα και το τρίτο κομποζέ που πάντα υπάρχει σε αυτά τα σχέδια, όπου το θέμα του είναι συνήθως ένα ψιλό ανθάκι, ή ψιλό γεωμετρικό σχέδιο, ή και μονόχρωμη, μπαίνει πάνω από την μπορντούρα.
Αν θέλετε να βάλετε μόνο μπορντούρα, μπορεί να μπει στο ίδιο ύψος που είπα πιο πάνω, ή στην κορυφή του τοίχου.
x_1371

Αν θέλετε να βάλετε μόνο ταπετσαρία, θα είναι ένα σχέδιο όλη, χωρίς κομποζέ. Υπάρχουν ταπετσαρίες με ολόκληρες παραστάσεις, είτε από ζώα, είτε από ήρωες. Σε αυτή την περίπτωση η ταπετσαρία θα μπει σε έναν τοίχο, όπως θα γίνει και με την τοιχογραφία (όχι ότι δεν μπορεί να μπει σε όλους τους τοίχους, δεν το συνιστώ γιατί, εκτός του ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο, το δωμάτιο δείχνει ιδιαίτερα φορτωμένο και κάπως ασυνάρτητο, αν και στην περίπτωση της τοιχογραφίας, ο ζωγράφος –εσείς ή κάποιος που θα πληρώσετε για να το κάνει- μπορεί να το μοιράσει έτσι ώστε να δείχνει ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά πάλι είμαι της άποψης ότι αναδεικνύεται καλύτερα όταν είναι σε ένα μόνο τοίχο.
Τέλος και στην κατηγορία των επίπλων πλέον υπάρχουν τόσες επιλογές που δύσκολα το παιδί θα μείνει ανικανοποίητο
young1




Τοιχογαφίες.

Επίσης πολύ όμορφα είναι και τα αυτοκόλλητα stickers με θέματα ζώα. Μπορείτε νε βάλετε 1 ή 2



dinowall_0ή να κάνετε μια σύνθεση όπου θα φαίνεται σαν ολοκληρωμένη ζωγραφιά. 
chuilee_0


Δημοσίευση σχολίου