Μέρες γιορτινές. Εγκαταλελειμμένα παιδιά στην Αθήνα.

Εγκαταλελειμμένα παιδιά σε μαιευτήρια και νοσοκομεία

Μέρες γιορτινές αυτές που διανύουμε, ωστόσο καλό θα ήταν να στρέψουμε το βλέμμα μας και στα 42 παιδιά που παραμένουν εγκαταλελειμμένα σε διάφορα μαιευτήρια και νοσοκομεία. Τόσα υπάρχουν αυτές τις μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Μάλιστα, όπως ενημερώνει η οργάνωση, η μακροχρόνια παραμονή αυτών των παιδιών στα νοσοκομεία έχει, τουλάχιστον, τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα. Πρώτον, τα παιδιά αυτά μπαίνουν στα νοσοκομεία για «κοινωνικούς λόγους», αλλά έπειτα από μερικές μέρες καταλήγουν να νοσούν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Δεύτερον, το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να καλύψει τις ειδικές ανάγκες αυτών των παιδιών. Τρίτον, πολλές φορές οι γονείς (που είναι υπεύθυνοι για την κακοποίηση) καταφέρνουν και παίρνουν πίσω τα παιδιά τους, συνήθως στην αργία, συνεχίζοντας την κακοποίηση. Τέλος, τα εγκαταλελειμμένα παιδιά καταλαμβάνουν στις παιδιατρικές κλινικές θέσεις που προορίζονται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.
Σε αυτά, όμως, τους τελευταίους μήνες έχει προστεθεί και ένα άλλο πρόβλημα. Τα περισσότερα από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά τα φροντίζουν εθελοντές, οι οποίοι όμως έχουν εξαντληθεί από τον φόβο της νέας γρίπης, έχουν μειωθεί σημαντικά και πλέον δεν επαρκούν για την 24ωρη φροντίδα (απασχόληση, φύλαξη και προστασία) των παιδιών.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει το πρόβλημα και σημαίνει συναγερμό, ζητώντας την άμεση εξεύρεση ουσιαστικής λύσης.
Star.gr

Δημοσίευση σχολίου