ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Κοιτάξτε προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία και διαβάστε τα μηνύματα που υπάρχουν κάτω από αυτή. Το να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε οσο περισσότερους ανθρώπους μπορειτε δεν θα πραγματοποιήσει καμμία ευχή σας, ούτε το να το σβήσετε θα σας φέρει κακοτυχία, όμως ειναι ηθική μας υποχρέωση να νοιαζόμαστε, υποχρέωση απέναντι στην ανθρωπότητα και στα παιδιά μας τα ίδια, είναι στη δική σας κρίση τι θα κάνετε με τις φωτογραφίες αυτές και το μήνυμά τους...

Η φωτογραφία ειναι η βραβευμένη με βραβείο Πούλιτζερ το 1994 η οποία τραβήχτηκε στο Σουδάν στη διάρκεια του λοιμού. Η φωτογραφία απεικονίζει ενα παιδί που χτυπήθηκε από την πείνα το οποίο σέρνεται προς μια βάση σίτησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά.

Το όρνιο περιμένει να πεθάνει το παιδί ώστε να το φάει. Η εικόνα αυτή σοκάρισε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε το παιδί, περιλαμβανομένου και του φωτογράφου ο οποίος έφυγε αμέσως μετά την λήψη της φωτογραφίας.

Τρες μήνες αργότερα αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης...


Tα ακόλουθα βρέθηκαν στο ημερολόγιό του,

Θεέ μου, υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα σπαταλήσω το φαγητό μου όσο δυσάρεστη γεύση και να έχει και όσο χορτάτος και εάν είμαι. Προσεύχομαι να προστατεύσεις αυτό το μικρό αγόρι να το οδηγήσεις και να το απαλλάξεις από την δυστυχία του. Προσεύχομαι όλοι μας να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι προς τον κόσμο γύρω μας και να μην τυφλωνόμαστε από την δική μας εγωιστική φύση και συμφέροντα.

Ελπίζω αυτή η φωτογραφία να λειτουργεί πάντοτε σαν υπενθύμιση σε όλους μας για το πόσο τυχεροί είμαστε και οτι ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε την τύχη αυτή δεδομένη. πηγή

Δημοσίευση σχολίου