Τελετουργικά σοκ με θυσίες παιδιών


της Ματίνας Νταλλαρή

Δεν έχει τέλος η φρίκη στην Ουγκάντα της Αφρικής. Εκεί όπου η πρόοδος και η ανθρώπινη λογική μοιάζουν να μην έχουν φτάσει ποτέ, καθώς ακόμα και μικρά παιδιά θυσιάζονται λόγω εμμονής σε παράξενα τελετουργικά και δοξασίες.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν: Από την αρχή του χρόνου 23 βρέφη, παιδιά και έφηβοι θυσιάστηκαν σε τελετές. Ο λόγος; Η πεποίθηση ότι το αίμα του παιδιού που θυσιάζεται, φέρνει πλούτη! Ετσι, γονείς-τέρατα μεταφέρουν σε βωμούς τα ίδια τους τα παιδιά, πιστέυοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους έρθουν χρήματα. Τον παρανοϊκό αυτό «χορό» σέρνουν θεραπευτές-μάγοι, οι οποίοι διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και μέσα από τα ΜΜΕ.

Τα περισσότερα παιδιά πάντως απαγάγονται από αγνώστους. Είναι συγκλονιστική η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό: Ο Τζέιμς Κατάνα ανακάλυψε μία ημέρα ότι το παιδί του είχε εξαφανιστεί. Ενώ έψαχνε ώρες να βρει το γιο του, ξαφνικά έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που του είπε ότι θα έβρισκε το παιδί του, το οποίο είχε θυσιαστεί, στο δάσος. Πράγματι ο πατέρας βρήκε το αγόρι του πεσμένο στο χώμα, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Οι μάγοι του είχαν αφαιρέσει τα γεννητικά όργανα και το είχαν αφήσει εκεί ζωντανό! Ο μικρός κατάφερε να επιζήσει, τον τρόμο όμως και τον πόνο που έζησε και θα κουβαλά για πάντα, είναι δύσκολο να το αντιληφθεί ο ανθρώπινος νους!

Το 2008 αναφέρθηκαν περισσότερες από 300 εξαφανίσεις παιδιών που σχετίζονταν με μαγικές τελετές, 18 υποθέσεις μάλιστα έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια. Τον Ιανουάριο του 2009, η κυβέρνηση της Ουγκάντα στελέχωσε ειδική υπηρεσία με 2.000 αστυνομικούς που θα ασχολούνταν μόνο με τέτοιες υποοθέσεις. Ωστόσο, όχι μόνο τίποτε δεν άλλαξε, αντίθετα η κατάσταση πήγε από το κακό στο χειρότερο, καθώς σμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, το 2009 έχουν καταγραφεί 954 υποθέσεις με εξαφανίσεις παιδιών! πηγη

Δημοσίευση σχολίου