Στα παιδιά που προσπαθούν να ξεχάσουν τον εφιάλτη της κακοποίησης


Στα παιδιά που προσπαθούν να ξεχάσουν τον εφιάλτη της κακοποίησης, στους μικρούς «πρωταγωνιστές» της ζωής, είναι αφιερωμένη η πρώτη εκπομπή της σεζόν (Mega, 11.15 μ.μ.).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του (οι δημοσιογράφοι Αννα Παπανικόλα, Αναστασία Κακοταρίτη και ο οπερατέρ Φάνης Καραγιώργος) έζησαν τρεις μέρες σε ένα αγρόκτημα, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο 25 παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Μακριά από την Αθήνα, στο άκρο σχεδόν της χώρας και βέβαια μακριά από όλους αυτούς που κάποτε τα κακοποιούσαν, τα παιδιά έχουν πια μία φυσιολογική κοινοβιακή ζωή και μιλούν απευθείας στην κάμερα γι αυτά που έζησαν, αλλά κυρίως γι αυτά που σχεδιάζουν να κάνουν. Παιδιά και έφηβοι που κακοποιήθηκαν ψυχικά και σωματικά από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον ανοίγουν την ψυχή τους στον φακό της εκπομπής και μιλούν για την τραυματική τους εμπειρία και για τη ζωή τους μετά τη «σωτηρία» τους. Στην κάμερα, μεταξύ άλλων μιλούν:

Η Χριστίνα που η μητέρα της και ο εραστής της τη χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρει ναρκωτικά, η Ανδριάνα που το έσκασε από την οικογένειά της για να μην καταλήξει πόρνη.

Τα αδέλφια Σωτήρης και Γιώργος που έχασαν νωρίς τους γονείς τους και δεν είχαν κανέναν να τα φροντίσει. Η 16χρονη Μαρία που έμαθε να διαβάζει πριν από δύο χρόνια αλλά τώρα είναι αριστούχα, δύο αδελφές που ο πατέρας τους έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο και εξώθηση σε πορνεία.

Τέλος, ο μικρός Θοδωρής που μεγάλωσε μέσα στην παρανομία και σήμερα ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός για να προστατεύει τα παιδιά που γυρνούν στους δρόμους...


www.ethnos.gr


Δημοσίευση σχολίου