Μάθετε τα παιδιά να τρέχουν σωστά


Tα παιδιά έχουν σίγουρα απεριόριστη ενέργεια και κινητικότητα, η οποία φυσικά δεν τα εγκαταλείπει ούτε στα σπορ. Συχνά όµως ακριβώς εξαιτίας των παραπάνω χαρακτηριστικών είναι επιρρεπή στους τραυµατισµούς, ειδικά όταν τρέχουν. Προστατέψτε τα έχοντας υπόψη τις οδηγίες του Don Kardong, µαραθωνοδρόµου και συγγραφέα του «Children’s running: A guide for parents and kids»:

• Μάθετέ τα να αποφεύγουν τις «δύσκολες» επιφάνειες. Ένα στενό και ανώµαλο µονοπάτι ή ένα λασπώδες και ολισθηρό έδαφος αυξάνουν τον κίνδυνο για γλιστρήµατα, διαστρέµµατα, ακόµα και κατάγµατα.
• Μην πάτε κόντρα στον καιρό. Η θερµοκρασία των παιδιών ανεβαίνει πιο εύκολα από των ενηλίκων, γι’ αυτό µην τα αφήνετε να τρέχουν όταν έχει πολύ ήλιο ή ζέστη. Επίσης φροντίστε να πίνουν νερό κάθε 15-20 λεπτά.
• Βάλτε όρια. Μερικά παιδιά µπορεί να νοµίζουν ότι είναι φυσιολογικό να πονάνε όταν τρέχουν και να µην σταµατάνε όταν αρχίζουν να νιώθουν άσχηµα.
Γι’ αυτό ρωτήστε τα συχνά πώς αισθάνονται και ζητήστε τους να χαλαρώσουν το ρυθµό τους ή να σταµατήσουν αν το κρίνετε αναγκαίο.

Της ΧΡΥΣΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

www.myworld.gr

Δημοσίευση σχολίου