Εκατοντάδες χιλιάδες παιδόφιλοι καραδοκούν στο Ίντερνετ


Πάνω από 750.000 "αρπακτικά του σεξ" επιχειρούν να έχουν επαφές με παιδάκια που στο σπίτι τους έχουν μια μόνιμη σύνδεση με το διαδίκτυο, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

"Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πορνογραφικές σελίδες στο Ίντερνετ που εκθέτουν παιδάκια έχουν πολλαπλασιαστεί", προειδοποίησε η Ναγιάτ Μ. Μαάλα ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την πώληση παιδιών, για την πορνεία με παιδάκια και για την πορνογραφία με σκηνές σεξ με παιδιά, στην ετήσια έκθεση της υπηρεσίας.

Από την πλευρά της η UNICEF αναφέρει ότι έχει μετρήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ιστοσελίδες που παρουσιάζουν άσεμνες φωτογραφίες με νεαρά άτομα, περιλαμβανόμενων και παιδιών ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Πάνω από τουλάχιστον διακόσιες νέες φωτογραφίες τέτοιου είδους μπαίνουν καθημερινά στο Ίντερνετ και κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που εκτιμά ότι η αγορά διακίνησης και πώλησης τέτοιων φωτογραφιών αποφέρει ετησίως από 3 έως 20 δισ. δολάρια.

"Παράλληλα οι πορνογραφικές εικόνες με παιδάκια γίνονται συνεχώς όλο και πιο τρομερές , προκαλούν απίστευτο σοκ" τόνισε η κ. Μαάλα που εκτίμησε σε 10.000 έως 100.000 τον αριθμό των ανήλικων θυμάτων των πορνογραφικών ιστοσελίδων.

Για να τεθεί ένας σκληρός έλεγχος στην κατάσταση αυτή και για να προστατευτούν τα ανήλικα θύματα, η κ. Μαάλα προτείνει κατ αρχήν σε κάθε κράτος να υιοθετήσει τον ορισμό ότι το παιδί "είναι ανθρώπινο πλάσμα κάτω των 18 ετών".
www.skai.gr

Δημοσίευση σχολίου