Θηλάστε όσο μπορείτε


Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού σε σχέση με τη διατροφή του μωρού με τεχνητό γάλα είναι αμέτρητα λένε όλοι οι ειδικοί και δύο νέες έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

• Η πρώτη αφορά κυρίως στα κοριτσάκια και υποστηρίζει ότι όσα θηλάζουν έχουν μεγαλύτερη προστασία από αναπνευστικές λοιμώξεις σε σχέση με εκείνα που δεν θηλάζουν. Αυτή η είδηση αφορά και στα αγόρια, αλλά τα οφέλη φαίνεται να είναι ακόμη περισσότερα για τα κορίτσια. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι υπάρχει κάτι στο μητρικό γάλα που ενεργοποιεί καλύτερα την ικανότητα του κοριτσιού να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις.

• Εξάλλου, νέα έρευνα αποκάλυψε ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει έχουν περισσότερες πιθανότητες ως ενήλικες να εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα «καλής» χοληστερόλης. Άλλο ένα θετικό του θηλασμού που έρχεται να προστεθεί σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε είναι ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μολύνσεις στο αφτί, προβλήματα πέψης, δερματικές ασθένειες, αλλεργίες, διαβήτη και παχυσαρκία.


Επιμέλεια: Ο. Φιλιππίδη, Μ. Λυμπεροπούλου, Ε. Γεμελιάρη
www.myworld.gr

Δημοσίευση σχολίου