Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προωθούσε βρέφη στην Ελλάδα


Κύκλωμα που προωθούσε βρέφη στην Ελλάδα, με σκοπό την παράνομη πώλησή τους, εξαρθρώθηκε στη Βουλγαρία, με τη βοήθεια των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Στο πλαίσιο επιχείρησης της βουλγαρικής αστυνομίας συνελήφθη το ζεύγος Ασέν και Βελίτσα Ασένοφ, 38 ετών και οι δύο, κάτοικοι χωριού της Ανατολικής Βουλγαρίας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση πώλησης τριών βρεφών στην ελληνική επικράτεια.

Την ανακοίνωση της σύλληψης έκαναν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Σλίβεν, που ερευνά την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης, Γκεόργκι Σεϊτάνοφ, δήλωσε ότι τα βρέφη πωλήθηκαν αντί ποσού 8.000 το καθένα, με τις 5.000 ευρώ από κάθε πώληση να λαμβάνει η μητέρα.

Ο κ. Σεϊτάνοφ δεν διευκρίνισε, ωστόσο, σε ποιες περιοχές πωλήθηκαν τα τρία βρέφη, αλλά επιβεβαίωσε ότι η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να συλληφθούν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα μεγάλα ψάρια».

Και αυτό, επειδή, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Σλίβεν, υπάρχουν ενδείξεις ότι το ανδρόγυνο των συλληφθέντων εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση (με προορισμό την Ελλάδα) τουλάχιστον δέκα γυναικών, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, από την κοινότητα των Ρομά διαφόρων περιοχών της ανατολικής και κεντρικής Βουλγαρίας.

Η βουλγαρική αστυνομία εκτιμά πως το ζεύγος Ασένοφ είναι οι μεσάζοντες στο κύκλωμα. «Ψάχνουμε τώρα τους συνενόχους, οι οποίοι εξασφάλιζαν ``νομική κάλυψη`` για τη δραστηριότητα του κυκλώματος», είπε ο κ. Σεϊτάνοφ.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας βρεφών με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο εξαρθρώνεται τα τελευταία χρόνια στην ανατολική Βουλγαρία. Το 2006, ειδικό κλιμάκιο της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Σλίβεν είχε συλλάβει άλλα τέσσερα άτομα για παρόμοια υπόθεση. πηγη

Δημοσίευση σχολίου