Ξεκούραση


... η «πολυτέλεια» που αξίζετε! Όλες αυτές οι μικροενοχλήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με έναν και μόνο τρόπο: ξεκούραση. Και μπορεί τον πρώτο καιρό με το μωρό στο σπίτι να έχετε σχεδόν ξεχάσει τι σημαίνει η παραπάνω λέξη, αφού το πρόγραμμά σας έχει ανατραπεί εντελώς, ήρθε όμως η ώρα δειλά-δειλά να τη θυμηθείτε και πάλι. Τι μπορείτε να κάνετε:

Εκμεταλλεύεστε τις ώρες που το μωρό κοιμάται για να χαλαρώνετε κι εσείς. Ξαπλώστε στο κρεβάτι ή καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα δίπλα στην κούνια του, κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να αποβάλετε την υπερένταση της ημέρας. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να κοιμηθείτε, το σώμα (και το πνεύμα) σας ξεκουράζεται.

Εμπιστευθείτε τη φροντίδα του μωρού στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ξεκλέψτε λίγο χρόνο που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας για να ξεκουραστείτε όποτε νιώθετε πως τα όρια της αντοχής και της υπομονής σας στενεύουν επικίνδυνα! Αφού θηλάσετε, αφήστε το παιδί στον μπαμπά του ή στα χέρια της γιαγιάς για να παίξουν, να «κουβεντιάσουν» κ.λπ.

Δεχτείτε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού. Ειδικά τους πρώτους μήνες, μην προσπαθείτε να συνδυάσετε το ρόλο της υπεύθυνης μαμάς με εκείνον της χαρωπής νοικοκυράς. Είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθετε και στους δύο με επιτυχία, γι’ αυτό μη δοκιμάζετε τον εαυτό σας! Δεν θα σας κακοχαρακτηρίσει κανείς αν πληρώνετε μια κυρία κάθε τόσο για τις βαριές δουλειές ή αν μερικές μέρες η μαμά… σας προμηθεύει φαγητό.

ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΓΕΜΕΛΙΑΡΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΚΤΟΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΝΕΖΗ, FRCS (ORTH), ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ

Δημοσίευση σχολίου