Η εγκυμοσύνη μετά τα 35!

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι, οι γυναίκες προχωρημένης ηλικίας, επαναπαύονται στη λανθασμένη αντίληψή τους ότι δεν μπορούν να μείνουν έγκυες αφού ξεπεράσουν την ηλικία των 35 ετών.

Ο οργανισμός «Family Planning Association» πιστεύει ότι η ενημέρωση στο θέμα της γονιμότητας είναι ανεπαρκής και πολλές φορές παραπλανητική κι αυτό έχει οδηγήσει στην αύξηση των εκτρώσεων. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι Βρετανίδες γυναίκες των 40-44 ετών παρουσίασαν τα ίδια ποσοστά εκτρώσεων με τις 16χρονες. Βέβαια, όπως τονίζουν οι ειδικοί, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να προβεί σε έκτρωση, όπως για παράδειγμα οι γενετικές ανωμαλίες που ίσως παρουσιάσουν τα βρέφη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την «FPA», υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ορισμένες από αυτές τις εκτρώσεις οφείλονται στο γεγονός πως οι «εν δυνάμει» μητέρες δεν γνώριζαν ότι ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία ήταν σε θέση να τεκνοποιήσουν. Η διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού επέκρινε το γεγονός ότι, ενώ προβάλλεται αρκετά το φαινόμενο της μείωσης της γονιμότητας, τα αποτελέσματα της προβολής αυτή ίσως να μη λειτουργούν θετικά στην ορθή ενημέρωση των γυναικών για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με επιστήμονες, παρά το γεγονός ότι η γονιμότητα όντως μικραίνει, οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν παιδιά ακόμη κι όταν διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους.


Zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου