Αίσχος! Αστυνομικοί ανάγκασαν μαθητές να γδυθούν!

Αστυνομικοί ανάγκασαν μαθητές να γδυθούν


Η μία μετά την άλλη έρχονται οι «σφαλιάρες» για κρούσματα αστυνομικής βίας... Μετά τον ξυλοδαρμό κρατουμένου στο αστυνομικό τμήμα της Πάτμου, 4 μαθητές κατηγορούν αστυνομικούς της Πάτμου ότι  τους έγδυσαν και τους εξευτέλισαν μέσα στο τμήμα!
Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλλουν ότι έπεσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, γιατί οι αστυνομικοί τούς θεώρησαν ύποπτους για τις φθορές που είχαν προκληθεί στο μηχανάκι ενός συναδέλφου τους και στο πλαίσιο της «άτυπης ανάκρισης» ανάγκασαν κάποιους από αυτούς ακόμη και να βγάλουν τα ρούχα τους!

Oι «ύποπτοι», όπως αναφέρουν στις μηνύσεις τους, με βάση τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα της Κω, έπιναν ανύποπτοι τον καφέ τους όταν τους πλησίασαν οι αστυνομικοί και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Μόλις έφτασαν στο τμήμα, οι αστυνομικοί «άσκησαν πάνω μας αφόρητη ψυχολογική βία και μας εκβίαζαν για να αποσπάσουν πληροφορίες για τις φθορές στο μηχανάκι που εμείς αγνοούσαμε».

Να γδυθούν!
Οι 16χρονοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για τις ζημιές στο μηχανάκι ενός αστυνομικού και η μέθοδος «ανάκρισης» ξεπέρασε κάθε φαντασία και όριο, όσο τα παιδιά αρνούνταν κάθε εμπλοκή.
Δύο από τους μαθητές της Β’ Λυκείου, αναγκάστηκαν να γδυθούν ολοκληρωτικά, ενώ ένας λιποθύμησε καθώς δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση! Όπως λένα τα παιδιά, οι αστυνομικοί φώναζαν, τα γρονθοκόπησαν και ένας αναποδογύριζε ό,τι έβρισκε μπροστά του!
Η περιγραφή σοκάρει: «ντράπηκα να γδυθώ και τότε, ουρλιάζοντας, με ανάγκασε να το κάνω, απειλώντας με πως αν δεν το κάνω θα πάω κατηγορούμενος... Υπέκυψα και έβγαλα τα ρούχα μου και παρέμεινα με το εσώρουχο... Εκείνος μετά αξίωσε να βγάλω και το εσώρουχό μου».
«Ομολόγησε κωλόπαιδο, αλλιώς θα σε βάλω κάτω με τους Πακιστανούς και να δούμε αύριο αν θα ομολογήσεις ή όχι», ήταν μία από τις φράσεις των οργάνων της τάξης, ενώ η πίεση γινόταν όλο και μεγαλύτερη όσο οι ανήλικοι τόνιζαν πως δεν έχουν ιδέα για το περιστατικό.
Οι μαθητές περιέγραψαν όσα έγιναν στους γονείς τους, που πήγαν στο τμήμα και υπέβαλλαν μηνύσεις. Μάλιστα, αστυνομικός όχι μόνο δεν αρνήθηκε όσα του καταλόγισαν, αλλά ισχυρίστηκε πως ήταν και... νόμιμα!
Όταν οι γονείς ανέφεραν πως θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, ο αστυνομικός απάντησε: «θα πάρει 5 - 6 χρόνια και στο τέλος δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα, ενώ τα παιδιά θα πάθουν σίγουρα κάτι κακό».
Γονείς και μαθητές ζητούν να ασκηθεί δίωξη εις βάρος των αστυνομικών για βασανιστήρια, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη εξύβριση και βλασφημία, ενώ ενημέρωσαν  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ληφθούν και διοικητικά μέτρα

Θράσος
Όσα έζησαν οι μαθητές τα περιέγραψαν φτάνοντας στο σπίτι τους στους γονείς τους, οι οποίοι αμέσως πήγαν στο τμήμα όπου ο αστυνομικός, όπως λένε με τη σειρά τους στις μηνύσεις που έχουν καταθέσει, όχι μόνο δεν αρνήθηκε όσα κατήγγειλαν τα παιδιά τους, αλλά αντέταξε πως όλα έγιναν νόμιμα.

Όταν ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στραφεί ποινικά εις βάρος τους, έλαβε την εξής απάντηση: «Μην κάνεις τίποτα, θα πάρει 5- 6 χρόνια και στο τέλος δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα, ενώ τα παιδιά θα πάθουν σίγουρα κάτι κακό».

Οι μαθητές και οι γονείς τους όμως ζητούν να ασκηθεί εις βάρος των αστυνομικών δίωξη για βασανιστήρια, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη εξύβριση και κακόβουλη βλασφημία, ενώ έχουν ενημερώσει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ώστε να ληφθούν τα αναγκαία διοικητικά μέτρα για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.


Υπό όρους ελεύθεροι οι δύο ειδικοί φρουροί

ΜΕ ΤΗΝ ιδιότητα του κατηγορουμένου θα περνούν την πόρτα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής τους οι δύο νεαροί ειδικοί φρουροί, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Χιλιανού κρατουμένου και αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της συνέργειας σε βασανιστήρια.

Μετά την απολογία τους στη Β΄ τακτική ανακρίτρια, οι δύο ειδικοί φρουροί αφέθησαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν αντιλήφθηκαν τον βασανισμό του κρατουμένου, αλλά νόμιζαν ότι οι συνάδελφοί τους τον χτυπούσαν γιατί εκείνος αποπειράθηκε να αποδράσει από το τμήμα και αντιστάθηκε όταν προσπάθησαν να του φορέσουν χειροπέδες.

Για την ίδια υπόθεση απολογούνται σήμερα άλλοι τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στο τμήμα Ακροπόλεως, οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας, αλλά αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Star.gr 

Δημοσίευση σχολίου