Πώς να αποφύγετε την εξωσωματική γονιμοποίηση

Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι όλο και πιο αποτελεσματική με την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας. Ωστόσο, εξαιτίας του άγχους τους να νικήσουν το βιολογικό ρολόι, πολλά ζευγάρια καταφεύγουν χωρίς λόγο στην υποβοηθούμενη σύλληψη (που είναι επεμβατική διαδικασία με μεγάλο οικονομικό, αλλά και ψυχολογικό κόστος) πριν εξαντλήσουν κάποιες φυσικές και ανώδυνες εναλλακτικές. Αν λοιπόν στόχος σας είναι να μείνετε έγκυος μέσα στο 2010, οι ειδικοί προτείνουν τρόπους που αυξάνουν τις πιθανότητες να το πετύχετε.


Διασκεδάστε το

Οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά ή προσπαθούν να αποκτήσουν μωρό στα τριάντα τους είναι λογικό να αργήσουν λίγο να έχουν αποτέλεσμα. Δεδομένου όμως ότι μετά από έξι μήνες προσπάθειας συλλαμβάνει το 60% των γυναικών, ενώ μετά το χρόνο το 80%, καλό είναι να απολαύσετε τη διαδικασία της προσπάθειας και να μην τη βλέπετε σαν... αγγαρεία.


Συχνό σεξ
Οι ειδικοί σε θέματα γονιμοποίησης υποστηρίζουν ότι ο προγραμματισμός του σεξ βάσει των γόνιμων ημερών ή ανάλογα με τη θερμοκρασία του κόλπου είναι προβληματικός για το ζευγάρι και τη σεξουαλική του ζωή. Οι άνδρες χρειάζονται τεστοστερόνη για να λειτουργήσουν. Αν νιώθουν ότι πρέπει να λειτουργήσουν υπό πίεση, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για πρόβλημα στη στύση.


Τεστ

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλά τεστ (τα οποία μπορεί να βρει κανείς και στο εμπόριο) που υπολογίζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, προβλέποντας με ακρίβεια τα αποθέματα ωαρίων στις ωοθήκες της.


Ηλικία

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν το ρόλο που παίζει η ηλικία μιας γυναίκας όσον αφορά τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος. Ενδεικτική ως προς αυτό είναι και πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα στα 30 της έχει χάσει το 90% των ωαρίων της.


Υγιεινή ζωή

Η παχυσαρκία είναι η βασική αιτία ακανόνιστης ωορρηξίας, πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη φυσική σύλληψη. Μια γυναίκα που αδυνατίζει και φτάνει σε φυσιολογικό βάρος αυξάνει τις πιθανότητές της να μείνει έγκυος, όπως και κόβοντας το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Espressonews.gr 

Δημοσίευση σχολίου