Η αφηρημάδα δεν οφείλεται στην εγκυμοσύνη.

Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να αποδίδουν στο μωρό που έχουν στην κοιλιά τους, την οποιαδήποτε αφηρημάδα ή έλλειψη μνήμης τους, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, που έρχεται να διαλύσει τον μύθο περί "εγκεφάλου του μωρού", ο οποίος παρεμβαίνει και προκαλεί σύγχυση στον εγκέφαλο της μητέρας του. Ούτε η εγκυμοσύνη ούτε η μητρότητα "μπερδεύουν" τον εγκέφαλο της γυναίκας και η όποια απώλεια μνήμης δεν οφείλεται παρά στο γεγονός ότι η γυναίκα σε μεγάλο βαθμό στρέφει την προσοχή της στο έμβρυο ή στο βρέφος, με συνέπεια να ξεχνά κατά καιρούς διάφορα πράγματα (π.χ. σε σχέση με την εργασία της), σύμφωνα με την έρευνα, η οποία μελέτησε 1.241 γυναίκες ηλικίας 20 - 24 ετών, πριν και μετά την γέννα.

Η έρευνα από επιστήμονες του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, υπό την καθηγήτρια Έλεν Κρίστενσεν, δημοσιεύτηκε στο "British Journal of Psychiatry" (Βρετανικό Περιοδικό Ψυχιατρικής) του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC. Σύμφωνα με τις ερευνήτριες, οι οποίες έκαναν μια σειρά από διαδοχικά τεστ μνήμης στις γυναίκες, σε χρονικό διάστημα οκτώ ετών, διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά η μνήμη των γυναικών δεν αλλάζει πριν και μετά την εγκυμοσύνη. Συνεπώς οι γυναίκες δεν αποκτούν κάποιο "γνωσιακό έλλειμμα", απλώς για λόγους προσαρμοστικότητας στο νέο ρόλο της μητέρας, μετακινούν την προσοχή τους στο μωρό τους.

Συνεπώς κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι έγκυες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα "ελαττωματικής μνήμης" και αυτό να επηρεάζει την καριέρα τους, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν.


Zougla.gr 

Δημοσίευση σχολίου