Πρωτοφανής κακοποίηση παιδιών με σκοπό την πορνογραφία

Συνελήφθη 38χρονος για διακίνηση-κατοχή υλικού μέσω διαδικτύου

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για τη πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση στη Νήσο Λήμνο, όπου συνελήφθη 38χρονος, κατηγορούμενος για «Πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου».

Ειδικότερα μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Αστυνομικής Επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ο 38χρονος χρήστης του Ίντερνετ να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μετά από ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε κατ οίκον έρευνα και κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπου η σκληρότητα του σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής (κακοποιήσεις).
Κατασχέθηκαν :
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
• ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.
• πενήντα ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι (cd-dvd).
• ένα memory stick, τα οποία διερευνώνται από τη Δ.Ε.Ε., για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των ανήλικων που κακοποιούνται και η εμπλοκή του συλληφθέντα, με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, στην ανταλλαγή και διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

newsbeast

Δημοσίευση σχολίου