Δείτε το απαγορευμένο κινέζικο καρτούν που "φοβίζει"

Στιγµιότυπο από το βίντεο. Σε µια ευθεία αναφορά σε διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα, το 2008, ένα ζευγάρι λαγών θρηνεί πάνω από το νεκρό παιδί τους, που έχασε τη ζωή του επειδή ήπιε µολυσµένο γάλα...

Μια φορά κιέναν καιρό ήταν µια οµάδα λαγών, που έπειτααπό χρόνια καταπίεσης αποφάσισε να εξεγερθεί ενάντια στην τυραννική εξουσία των τίγρεων – η οποία παρεµπιπτόντως φέρει εξαιρετική οµοιότητα µε την κινεζική κυβέρνηση. Το εν λόγω κινέζικο καρτούν γνωρίζει µεγάλη επιτυχία τις τελευταίες µέρες στο Ιντερνετ, όχι όµως στην Κίνα αφού οι Αρχές απέσυραν το βίντεο από όλες τις κινεζικές ιστοσελίδες.

Ολα αρχίζουν όταν στο χωριό των λαγών, οι οποίοι κατά τ’ άλλα ζουν µια ήσυχη ζωή, φθάνει µια παρτίδα µολυσµένου γάλακτος, σκορπίζοντας τον θάνατο στα µωρά κουνελάκια που το πίνουν – µια σατιρική αναφορά στο σκάνδαλο µε το µολυσµένο γάλα στην Κίνα, το 2008, εξαιτίας του οποίου έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αρρώστησαν βαριά. Στη συνέχεια του βίντεο, οι ενήλικοι λαγοί που τολµούν να διαµαρτυρηθούν για τον θάνατο των παιδιών τους ξυλοκοπούνται βάναυσα ή θανατώνονται από τους τίγρεις αξιωµατούχους, παραπέµποντας ευθέως σε δύο πρόσφατες πραγµατικές υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά τον γιο ενός αστυνοµικού στη Βόρεια Κίνα, ο οποίος βρέθηκε την περασµένη εβδοµάδα ενώπιον της ∆ικαιοσύνης επειδή χτύπησε µε το αυτοκίνητό του και σκότωσε έναν πεζό ενώ οδηγούσε µεθυσµένος. Επειτα προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη κάνοντας χρήση του ονόµατος του πατέρα του. Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον αρχηγό ενός χωριού, ο οποίος είχε καταγγείλει τη δήµευση γης από τις Αρχές και τον οποίο χτύπησε φορτηγό. Οι χωριανοί επιµένουν έναν µήνα µετά ότι τον σκότωσαν τοπικοί αξιωµατούχοι για να του κλείσουν το στόµα.

Στο ΤΈΛΟΣ της ιστορίας, οι λαγοί, που συµβολίζουν τον ερχοµό του Ετους του Λαγού, παίρνουν τα πράγµατα στα χέρια τους και µε τη βία αποµακρύνουν τις τίγρεις – δυνάστες τους. Το βίντεο κλείνει µ’ ένα καρτούν να προβλέπει πως «θα είναι πραγµατικά µια ενδιαφέρουσα χρονιά».

Ο δηµιουργός του βίντεο υποστήριξε σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» ότι ήθελε απλώς να κάνει ένα αστείο. Η κινεζική κυβέρνηση όµως καθόλου δεν γέλασε. Και απαγόρευσε την προβολή του.



ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου