Κάντε σεξ ακόμη κι αν είστε έγκυος

Είναι ακίνδυνο το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Πως επηρεάζεται το έμβρυο;

Ομάδα ειδικών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά υποστηρίζει ότι η εγκυμοσύνη δεν πρέπει να γίνεται εμπόδιο στο σεξ και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το έμβρυο αν η έγκυος κάνει σεξ.

Οπως αναφέρουν μάλιστα, η έγκυος μπορεί να έρχεται άφοβα σε ερωτική επαφή τακτικά. Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί φόβοι ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, ακόμη και πρόωρο τοκετό. Οι ερευνητές έκαναν μετανάλυση πολλών μελετών στις οποίες πήραν μέρος συνολικά πάνω από 11 χιλιάδες γυναίκες.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι οι έγκυοι μπορούν να κάνουν σεξ ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης, αν και ομολογούν ότι σε αυτή τη χρονική φάση η όλη «διαδικασία» σίγουρα είναι πιο δύσκολη και άβολη για το ζευγάρι.

Αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόωρου τοκετού, πρόκλησης θρομβώσεων ή λοιμώξεων. Σημειώνουν πάντως ότι οι έγκυοι που περιμένουν δίδυμα καθώς και εκείνες που σε προηγούμενη εγκυμοσύνη είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα και επιπλοκές καλό θα είναι να αποφεύγουν τη συχνή τουλάχιστον ερωτική επαφή.

Οι ερευνητές τονίζουν όμως ότι πρόκειται για καθαρά προληπτικού χαρακτήρα συμβουλή αφού ούτε σε αυτές τις κατηγορίες εγκύων εμφανίζονται στις μελέτες στοιχεία που να δείχνουν αυξημένη επικινδυνότητα από το σεξ.


newsit

Δημοσίευση σχολίου