5.18.2010

Η τραγική ιστορία ενός 11χρονου από την Ηλεία!

Ο 11χρονος Πέτρος, από κάποιο χωριό της ορεινής Ηλείας, πλέον ζει στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων της Κομοτηνής. Το παιδί πάσχει σύμφωνα με τον ιατρικό του φάκελο από «ελαφρά νοητική στέρηση και πάσχει από επιληψία». Πριν από ενάμιση χρόνο ο πατέρας του μικρού σκοτώθηκε σε τροχαίο, η μητέρα του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα έτσι επί της ουσίας το παιδάκι απέμεινε μόνο. Το περιβάλλον των συγγενών του που ενδιαφέρθηκαν να υιοθετήσουν το παιδί κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ως ακατάλληλο. Η επιμέλεια από τη μητέρα αφαιρέθηκε και έτσι ο μικρός έμεινε στους πέντε δρόμους.

Η υπηρεσία της Κοινωνικής Πρόνοιας Ηλείας έπειτα από μεγάλες προσπάθειες κατάφερε - όπως είπε ο αρμόδιος αντινομάρχης Ηλείας, Αντώνης Καράμπελας - να βρει στέγη στον μικρό Πέτρο αναγκαστικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το συγγενικό του περιβάλλον. Το μικρό αγόρι με δικαστική εντολή και ύστερα από τη σχετική εισήγηση της Κοινωνικής Πρόνοιας, μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων της Κομοτηνής.

Σε ένα ίδρυμα όπου σκοπός του είναι: «Η παροχή περίθαλψης σε παιδιά που πάσχουν από ανίατες σωματικές αναπηρίες ή βαριές μη παιδαγώγιμες διανοητικές καθυστερήσεις που δεν επιδέχονται βελτίωση...». Όμως ο μικρός Πέτρος ούτε ανάπηρος είναι ούτε από ανίατη ασθένεια πάσχει.

«Δεν είναι ανθρώπινο αυτό το παιδάκι να μεταφέρεται για διαμονή σε αυτό το ίδρυμα. Θα έπρεπε να βρεθεί κάποιο άλλο. Δεν μπορεί να κλείνουμε έναν υγιή άνθρωπο και πόσο μάλλον ένα 11χρονο παιδί σε ένα ίδρυμα επειδή δεν βρήκαν οι αρμόδιοι κάποιο άλλο...», ο δικηγόρος των συγγενών του μικρού Πέτρου. «Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε γι' αυτό το παιδάκι στέλνοντάς το στην Κομοτηνή. Όσο κι αν ψάξαμε, δεν υπήρχε πουθενά αλλού μέρος να το φιλοξενήσει», μας είπε χθες ο αρμόδιος αντινομάρχης. Για το πού θα μεγαλώσει ο μικρός Πέτρος είναι πλέον θέμα της Πολιτείας. Όμως το σίγουρο είναι ότι ένα παιδί 11 ετών χωρίς σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ίδρυμα για την περίθαλψη παιδιών με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες που δεν επιδέχονται βελτίωση. Είναι σαν να ρίχνουμε το παιδάκι στον Καιάδα...


Zougla.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© TA ZOYZOYNIA, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena