Παιδικό Δωμάτιο: Συμβουλές διακόσμησης

Είτε θες να το καταλάβεις είτε όχι, το παιδί σου έχει κλείσει τα τρία και δεν είναι πια μωρό. 

Μαζί με όλες τις αλλαγές που συνεπάγεται αυτή η «ενηλικίωση» του μωρού σου, επιβάλλεται και μια αλλαγή στο δωμάτιο του. Όχι μόνο γιατί η κούνια του δεν το χωράει καλά, αλλά και γιατί θέλει κρεβάτι και γραφείο, για να ζωγραφίζει.

Και εκεί τίθεται το εξής ερώτημα; Ποιο θέμα να διαλέξεις για το παιδικό δωμάτιο.

Η βασική και πρωταρχική απάντηση σε αυτό είναι το «θέμα» που αντέχει η... τσέπη σου. Από εκεί και πέρα, οι επιλογές είναι πολλές. Ανάλογα με το τι αρέσει περισσότερο στο παιδάκι σας (ένα αυτοκίνητο, μια συγκεκριμένη φιγούρα καρτούν ή το διάστημα, τα αεροπλάνα, ένα ζωάκι, μία κούκλα ή ένα παραμύθι), δείτε τι επιλογές έχετε και σε σχέση με τις διαστάσεις του δωματίου. Επίσης, σημαντικό είναι αν στο συγκεκριμένο δωμάτιο κοιμούνται ένα ή περισσότερα παιδιά, καθώς και το φύλο τους.

Το βασικό είναι τα παιδιά να νιώθουν άνετα και όμορφα στο δωμάτιο τους και μην ξεχνάς πως τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο και το μπλε, είναι ιδανικά. Γενικά, καλά θα κάνεις να γεμίσεις με χρώματα και σχέδια το κρεβατάκι του.

Αν πάλι βλέπεις ότι το παιδικό κρεβάτι που επέλεξες δεν του αρέσει και τόσο, τότε το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι με τα κατάλληλα μαξιλάρια, σεντόνια και σκεπάσματα να καταφέρεις να αλλάξεις τελείως την όψη του.

Zougla

Δημοσίευση σχολίου